Brood

Groot brood

Wij bakken dagelijks een royaal assortiment brood. Het lekkerste bruin-, wit-, en volkorenbrood vindt bij ons de weg naar de klant. Wij bakken ook diverse meergranen specialiteiten.

Het brood is heel, half of gesneden verkrijgbaar.

  • Multigranen licht
  • Multigranen donker
  • Multigranen volkoren donker
  • Multigranen grof
  • Van Gogh brood, met zonnebloempitten
  • De hoeve, Duitse specialiteit
  • Zeebonk, een bolder met meergranen

Shape

Shape bevat maar liefst bijna 48% minder koolhydraten dan een standaard volkorenbrood met zaden en bijna twee keer zoveel vezels als volkorenbrood. Het past dus helemaal in een koolhydraatarm dieet. Shape bevat veel zaden, pitten en peulvruchten zoals sesamzaad, lijnzaad, soja en zonnebloempitten die meer eiwitten (en smaak!) dan koolhydraten bevatten. Lees meer op www.zeelandia.nl.

Pandabrood

Een bijzonder lekker en vitaal brood. Gebakken op basis van 100% lokaal geteelde Hollandse tarwe. Meergranen volkoren brood, rijk aan vezel. Geheel e-nummer en lactose-vrij. Je steunt hiermee het Werel Natuur Fonds, zie ook www.pandabrood.nl.

Toscaans donker

Een donker meergranenbrood met pompoenpitten.


Wist u dat... ongesneden brood eigenlijk veel lekkerder is dan gesneden brood?

De korst van het brood is een natuurlijk beschermend schild. De binnenkant blijft lekker mals en zacht en de korst blijft krokant omdat deze kan ademen.

Gesneden brood is iets wat in de jaren '70 van de vorige eeuw uit een zekere vorm van gemak is ontstaan. Maar door dit snijden wordt de binnenkant van het brood aan de buitenlucht bloot gesteld, dus droogt het snel uit. Daarom moeten wij het brood in plastic verpakken. Maar plastic ademt niet waardoor de korst zacht wordt!

TIP Probeer eens ongesneden brood!

Wist u dat... invriezen van brood nog een ware kunst is?

Brood invriezen moet snel gebeuren omdat tussen de +10 ºC en -10 ºC het proces van oud worden het snelst gaat.

Als bijvoorbeeld de broden in de vriezer strak tegen elkaar staan, kan het heel lang duren (soms wel tien tot twaalf uur) voordat het brood door en door hard is. Al die tijd blijft het brood tussen de +10 ºC en -10 ºC, dus gaat het verouderingsproces heel lang door!

TIP Laat wat ruimte tussen de broden of vries de broden, als je meerdere broden hebt in te vriezen, in etappes in.


​​​​​​​

Klein brood

Onze bakkers bakken heerlijke bolletjes is diverse varianten. Heb je ze allemaal al eens geprobeerd? Zo'n lekkere krentenbol zo uit de hand of zachte mini broodjes in de vorm van een wiel? De kinderen zullen het prachtig vinden en lekker!

  • Luxe bol wit
  • Luxe bol sesam
  • Luxe bol maanzaad
  • Stokbrood bruin klein
  • Stokbrood groot
  • Stokbrood wit klein
  • Walkorn stokbrood
  • Gevuld stokbrood
  • Kaas / ui stokbrood
  • Croissant
  • Croissant meergranen
  • Croissant kaas
  • Croissant ham-kaas
  • Harde bol
  • Harde maanzaad
  • Harde sesam
  • Harde tijger
  • Pistolet wit
  • Pistolet bruin
  • Kaiserbroodje
  • Zonnewijzer
  • Kampioentjes
  • Klaverbroodjes
  • Puntbroodjes
  • Maanzaadbroodjes
  • Sesambroodjes
  • Mini puntjes
  • Mini gesorteerde broodjes
  • Mini rozijnenbroodjes
  • Beschuitbollen
  • Bruine broodjes
  • Vikorn broodjes
    • Heerlijk als ontbijt of lunch
  • Mueslibroodjes
  • Kwarkbollen
  • Tarwe rozijnen sesam
  • Tarwe rozijnen bol
  • Suikerbrood
  • Rijckelaer
  • Eierkoeken
Wist u dat... een knapperig stokbrood veel smakelijker is?

Een barbecue, een verjaardag, of iets anders te vieren? Een stokbrood is dan natuurlijk een niet weg te denken onderdeel van de feestelijke maaltijd.

Vaak wordt ons gevraagd of we het stokbrood even willen snijden. Nu is dat geen enkel probleem, maar laat je deze ongesneden, dan is hij 's avonds nog lekker knapperig. Dit komt door het verpakken in plastic (het voorkomt uitdrogen) maar hierdoor wordt de korst taai. Het is misschien iets meer werk, maar jouw stokbrood zal zo veel lekkerder smaken!

TIP Nog lekkerder.. Voor gebruik het stokbrood iets wat vochtig maken en circa vier tot vijf minuten met de oven op 200 °C even knapperig maken! Smullen maar!
Of helemaal te gek: voorgebakken Bourgondisch stokbrood, je vind ze in de winkel bij het vrieseiland.


  Online bestellen →


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.