Tips

Wist u dat...


... invriezen van brood nog een ware kunst is?

Brood invriezen moet snel gebeuren omdat tussen de +10C en -10C het proces van oud worden het snelst gaat. Als je bijvoorbeeld de broden in de vriezer strak tegen elkaar zet kan het heel lang duren (soms wel tien tot twaalf uur) voordat het brood door en door hard is. Al die tijd blijft het brood tussen de +10 en -10C dus gaat dit verouderingsproces heel lang door!

Tip: Laat wat ruimte tussen de broden of vries de broden, als je meerdere broden hebt in te vriezen, in etappes in.


... ongesneden brood eigenlijk veel lekkerder is dan gesneden brood?

De korst van het brood is een natuurlijk beschermend schild. De binnenkant blijft lekker mals en zacht en de korst blijft krokant omdat deze kan ademen. Gesneden brood is iets wat in de jaren '70 van de vorige eeuw uit een zekere vorm van gemak is ontstaan. Maar door dit snijden wordt de binnenkant van het brood aan de buitenlucht bloot gesteld, dus droogt het snel uit. Daarom moeten wij het brood in plastic verpakken. Maar plastic ademt niet waardoor de korst zacht wordt!

Tip: probeer eens ongesneden brood!

... slagroomproducten tot de volgende dag vers gehouden kunnen worden?

Slagroom heeft de eigenschap om wat droog en korrelig te worden als je het de volgende dag gebruikt. Door slagroomproducten in te vriezen wordt dit proces gestopt.
Dit in tegenstelling tot huishoudelijke vriezers. Dus als u een slagroomproduct wilt kopen, maar dit pas de volgende dag wilt gaan gebruiken, zet deze in de vriezer en zet dit 's avonds in de koelkast. De volgende dag heb je verse slagroom! Geen ruimte in jouw vriezer? Zet hem dan meteen in de koelkast. Je presenteert de volgende dag gegarandeerd een betere en lekkerder taart!


... een knapperig stokbrood veel smakelijker is?

Een barbecue, een verjaardag, of iets anders te vieren? Een stokbrood is dan natuurlijk een niet weg te denken onderdeel van de feestelijke maaltijd. Vaak wordt ons gevraagd of we het stokbrood even willen snijden. Nu is dat geen enkel probleem, maar laat je deze ongesneden, dan is hij 's avonds nog lekker knapperig. Dit komt door het verpakken in plastic (het voorkomt uitdrogen) maar hierdoor wordt de korst taai. Het is misschien iets meer werk, maar jouw stokbrood zal zo veel lekkerder smaken!

Tip: Nog lekkerder.. Voor gebruik het stokbrood iets wat vochtig maken en circa vier tot vijf minuten met de oven op 200C° even knapperig maken! Smullen maar! Of helemaal te gek: voorgebakken Bourgondisch stokbrood, je vind ze in de winkel bij het vrieseiland.



... u een tompouce kunt eten zonder te knoeien?

Een tompouce is natuurlijk heerlijk. Maar ook wel een beetje moeilijk te eten want zo'n smaakvolle rakker smaakt het best als je van alle laagjes iets tegelijk neemt! Maar hoe doe je dat zonder knoeien? Welnu, daar hebben wij na zelf heel veel geoefend te hebben een ideale manier voor gevonden!


  1. Zet de tompouce op z'n kant.
  2. Snij met een scherp mesje kleine partjes van circa vijf centimeter.
  3. Zo'n klein partje stop je hoepla, in één keer in de mond....

Hmmmmmm!!!!

Openingstijden

MaandagMa 08.00 t/m 18.00
DinsdagDi 08.00 t/m 18.00
WoensdagWo 08.00 t/m 18.00
DonderdagDo 08.00 t/m 18.00
VrijdagVr 08.00 t/m 21.00
ZaterdagZa 08.00 t/m 17.00
ZondagZo t/m

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.